zaterdag 25 januari 2014

Zomerondergoed

Aangezien we dit jaar precies een seizoen aan het overslaan zijn, en ik mijn winterpyjama dus niet lang zal moeten dragen, maakte ik eens zomerslaapondergoed.


Voor het topje nam ik een topje uit mijn kast dat ik iets breder overtekende (dan zit het lekker losjes) en ook iets langer. Bij nader inzien mochten de bandjes wel iets meer naar het midden, want nu zouden ze wel eens durven afvallen. De slip maakte ik naar dit patroon. Ik gebruikte bovenaan geen elastische biais, maar plooide de boord om en stak er een ordinaire standaardelastiek tussen.
De stof kocht ik op een facebookgroepje, omdat ik het wel een grappig designtje vond. Bij nader inzien was de stof wel een hel om mee te werken. De stof was superdun, waardoor dat bij het minste vanonder je naaimachine wegglipt. En het trekt ook scheef, dus om de tekening een beetje te laten uitkomen, moest ik toch wel wat foefelen.

Ik maakte eerst een testslipje in mijn maat, maar die was toch precies een maatje te groot. Daarom stikte ik met een bredere naad, zodat het toch niet volledig van mijn poep zou vallen ;) Als stof gebruikte ik het overschotje stof van mijn allereerste t-shirt. De afwerking is niet echt wat het moest zijn, maar dat komt ook omdat mijn groen garen op was, en ik dan maar wit gebruikte.


Patroon slib: makeBra
Patroon topje: zelf
Stof setje: facebookgroepje
Stof onderbroek bolletjes: Pauli's

1 opmerking:

  1. Oooh, heel leuk gedaan! En wat een mooi stofje heb je op de kop kunnen tikken!

    BeantwoordenVerwijderen