donderdag 16 januari 2014

Petitie

Hallo iedereen,

Eventjes iets heel anders dan de gebruikelijke posts over handwerken, maar dit is heel belangrijk. Dit gaat over een petitie voor het behoud van contingentering in de geneeskunde, en dus ook over het behoud van kwaliteit in de gezondheidszorg.

Toen er jaren geleden federaal is besloten dat er iets moest gebeuren om het aantal artsen in te perken, heeft de Vlaamse gemeenschap besloten om het ingangsexamen in te voeren.
De Walen hebben daarentegen niets gedaan. Met als gevolg dat er nu in Walloniƫ de laatste jaren 2000 artsen teveel zijn afgestudeerd.

Minister Oncelinx haar "oplossing" hiervoor is dat het ingangsexamen dan maar moet afgeschaft worden en dat er vanaf nu zoveel mogelijk huisartsen, pediaters, ... mogen zijn zonder dat er hierop nog een numerus clausus zal zijn.
Er mag dan misschien wel een tekort zijn aan het aantal huisartsen, maar dit is zeker en vast ook geen juiste oplossing.

Verder is het gewoon totaal oneerlijk dat de Vlaamse gemeenschap, die de wetten en de regels heeft gevolgd, nu wordt gestraft. En dat de Walen, die helemaal niets hebben gedaan en hebben gezorgd voor de problemen, nu worden beloond.


Hier kunnen jullie eventueel nog wat meer argumenten lezen. En hier geeft de vicedecaan van Leuven nog wat extra uitleg.
 

Teken daarom alstublieft deze petitie, om deze schandalige beslissing een halt toe te roepen!

En ja, ik weet dat er noden zijn omdat in sommige disciplines er een artsentekort is, maar dit is zeker niet de oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten