woensdag 26 augustus 2015

Vakantienaaisels

In juli had ik nog stage, en in augustus gingen we op reis. Tijdens de vrije momenten werd wegens het vakantiegevoel weinig gefotografeerd of geblogd. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet naaide deze vakantie! 

Ik naaide enkele enveloppen. Echt supersimpel, snel klaar en handig om die restjes te verwerken. De uitleg is hier te vinden. Ideaal voor dat verjaardags- of house warmingscadeautje waar ze liever centjes krijgen omdat ze sparen voor een duurder cadeau. En niet zo saai als een witte enveloppe ;)


Patroon: Petits Pirates
Stof: mijn overschotjesbak

Voor je op reis vertrekt, besef je altijd dat je nog iets nodig hebt, maar dat dus niet hebt. De dag voor we vertrokken stikte ik dan ook nog snel een linnen zak in elkaar. Ik stikte 2 bijeenpassende stofjes (de een iets korter dan de andere) aan elkaar (krijg je 1 lange strook stof), plooide het dubbel en stikte de zijkanten dicht. Aan de bovenkant stikte ik een strook dubbelgevouwen stof. Zo krijg je een tunnel aan de voor en achterkant. Nog 2 touwtjes erdoor, en je kan hem ook gemakkelijk sluiten. Een beetje zoals die turnzakjes waarmee we vroeger naar school gingen. 


Patroon: eigen creatie
Stof: Sleepstraat (bolletjes) en Veritas (zeehond/pinguin)

3 opmerkingen:

 1. vuile was in een zeer propere zak, zo moet dat :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die envelopjes zien er super leuk uit, net zoals de vuile was zak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die envelopjes. Ga ze onthouden voor de geldcadeautjes met de feestdagen.

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen