zondag 4 januari 2015

Autospeelmat

Hoewel ik een grote concurrentie ervoer van Thomas de Trein, waagde ik het er dit jaar toch op om een autospeelmat te maken voor een 3-jarige. Tijdens het openen van de Kerstpakjes kregen zijn nieuwe Thomastreintjes meer aandacht, maar op een autospeelmat kan je ook met treintjes rijden, toch? 

Opengevouwen op de grond:


De garages:
Ik had er 7 gemaakt en maar 3 autootjes gegeven, dus dan kan hij er nog bijsteken die hij zelf leuk vindt.


Gedaan met spelen? Opruimen maar!Gemakkelijk overal mee te nemen:


Ik gebruikte niet echt een bestaand patroon, maar na een zoektocht naar verschillende modellen op het internet, stak ik zelf een patroon in elkaar. Aangezien ik niet echt vaste afmetingen had, maar gewoon de helft van de autostof uit mijn voorraadkast gebruikte, heb ik veelvuldig hermeten tot ik tevreden was van het resultaten. Kamsnaps zorgen ervoor dat, eenmaal opgerold, de speelmat mooi dicht blijft en gemakkelijk mee te nemen is.

Stof autobanen: Stoffenspektakel
Fleece rood: Ooit ergens op een uitverkoop van een winkeltje gekocht
Tassenband: Judogordel Decathlon

4 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt! Lijkt me een leuk idee om eens voor in de klas te maken :) Kan namelijk niet tegen de tapijten versies van de autospeelmat :)
  Heb je het nog verstevigd tussenin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci :-)
   Ik heb die niet verstevigd. Maar dat kunt ge wel doen met volumevlies als ge wat zachter wilt zitten. Dis is dus 1 laag katoen + 1 laag fleece.

   Verwijderen