zaterdag 11 april 2015

Big Blogameetup 2

Jawel, ik was er bij: De Big Blogameetup 2. Editie 1 moest ik jammer genoeg aan mij voorbij laten gaan. Maar dit jaar geen examen waar ik moest voor studeren! (Wel een deadline voor een stagewerk, maar dit jaar moest ik er gewoon bij zijn!)

De avond is echt voorbij gevlogen! Ik was er 6-7 uur, maar het vloog zo voorbij en ik wilde nog uren blijven. De afwezigen hadden ongelijk. Het vaak gehoorde excuus "Ik wil wel komen, maar ik ken daar niemand." gebruikte ik alvast niet. Ik kende er ook niemand, maar dit was het moment om medebloggers te leren kennen. Zelfs ik, van nature heel verlegen bij mensen die ik niet ken, heb echt superveel getetterd en mij echt doodgeamuseerd. Soetmin (en de rest van het team), het was geweldig! Ik kijk stiekem al uit naar een volgende meetup!

Aangezien ik waarschijnlijk wel enkele zaken vergeet te vermelden, verwijs ik jullie zeker ook naar de Pinterest-pagina vol verslagjes van de onvergetelijke avond.

De avond vond plaats in Idealabs in Antwerpen. Op 10 minuutjes stappen van het station, dus met een rechtstreekse verbinding uit Herentals koos ik voor de trein. De laatste trein terug was gelukkig pas rond middernacht, dus ik hoefde mij 's avonds ook helemaal niet te haasten en kon lekker lang blijven. 
We kregen op voorhand ook een mail met alle bloggers en hun woonplaats. Dan kon er ook gecarpoold worden, wat door vele dames (tja, mannelijke bloggers heb ik niet gezien) ook gedaan werd.

We werden vanaf 16u verwacht. Aan het prikbord hingen kaartjes met onze naam en blog. Er werd die avond dan ook ongegeneerd naar elkaars borsten gestaard. (De naam mocht immers wel een beetje groter op het kaartje, misschien een tip voor volgend jaar?)


Rond 17 uur begonnen de sprekers. Er werden stoelen voorzien, maar voor 120 vrouwen was een kleine 40 stoelen misschien toch iets te weinig. Het dubbele was nochtans beloofd, maar soms gebeurt er al eens een foutje. Niet dat we dat aan ons hart lieten komen. De blogsters die liever bijkletsten dan echt luisterden, zaten/stonden gewooon achterin de zaal. Regelmatig moest wel eens aangemaand worden tot stilte. Maar ja, wat verwacht je in een zaal voor oestrogenen?

Sound of C was de eerste aan beurt. We leerden hoe de samenwerking tussen bloggers en PR-bureaus kan verlopen. Handmade with love kwam ons overtuigen om soms gewoon, zonder meer, af en toe een leuk project te steunen, of gewoon om zelf eentje op te starten. Omega Pharma voorzag een extra goodiebag, en kwam ook eventje de producten voorstellen. Als laatste was er nog Daisycon, die een laagdrempelige manier aanreikte om geld te verdien met je blog. Hoewel ik niet als doel heb geld te verdienen met mijn blog omdat bloggen voor mij gewoon een manier is om mijn creaties met de wereld (en in eerste instantie familie/vrienden die ik veel te weinig zie) te delen, hou ik het idee van affiliate marketing toch in mijn achterhoofd.

Het eten werd voorzien door Culinette


Er was een pittig pompoensoepje, verschillende salades (pastasalade, rode kool salade, en nog véél meer) en sausjes, en brood. Als desserts proefde ik enkel de chocoladegebakjes. Ik denk dat het chocoladefudge was. Het was, zoals de rest van het eten echt superlekker, maar jammer genoeg was het veel te zwaar, waardoor ik de rest niet meer kon proeven. Er waren nog donuts, een gebak met chocopasta binnenin en een soort passievruchtenmousse.


Er stonden ook standjes. 
Eentje was van Omega Pharma. Er werden nieuwe producten voorgesteld (die ze ons dan ook nog eens gewoon gaven in de extra goodiebag) en nagellakjes van vorig seizoen verkocht. 3€ voor een flesje (normale winkelprijs 15€), tja, ik kan daar heel moeilijk nee tegen zeggen. Ik heb er wel slechts eentje gekocht, omdat ik dat zo weinig kan dragen (handhygiène in het ziekenhuis, weet je wel). Ik koos voor het groene tintje. Dat paste perfect bij de groen-zwarte outfit die ik droeg!


Ernaast kon je je ook laten maquilleren, maar dat heb ik aan mij voorbij laten gaan.

Helemaal aan de andere kant van de zaal, stond een standje waar men ons kennis liet maken met huidjuwelen. Denk aan de tattoos van vroeger bij de kauwgom, maar dan in shiny gold/silver. Ook nailart was er te bezichtigen. 


Je kon er tevens een wedstrijdformulier invullen om goodies te winnen. Elk uur werd er een winnaar gekozen, en die kreeg dan een smsje. Nooit gedacht dat ik zou winnen, maar opeens kreeg ik dat toffe smsje. Ziehier wat ik allemaal kreeg:


Maar dit was niet het enige dat ik won. Op een gegeven moment sprong Soetmin voor de micro, en gaf ons een opdracht. Tweet/Facebook/Instagram met #vakantiedeals waar jouw ideale vakantie naartoe gaat, en maak kans op een reischeque. Natuurlijk wilde ik dat wel proberen, en greep, zoals menig vrouw, naar mijn smartphone. Ze had 4 cheques in haar handen, en bij de vierde werd 'Liesebieze' gelukkig gemaakt. 50€ van Neckermann, dank u wel!


Ondertussen heb je al een lange blogpost gelezen, en zit je waarschijnlijk met de vraag: en die goodiebag? Wat zat er daar nog allemaal in?

De eerste goodiebag: Leuke goodies, en ook veel kortingsbonnen. 

(Niet op de foto: koffiecaps van Delhaize. Wegens geen koffiezetapparaat, reeds doorgegeven aan de schoonmama. Er was ook nog Dettol-douchegel. Deze stond bij de uitgang en omdat ik pas laat vertrok, was deze al op.)

De extra goodiebag (Omega Pharma):

(Die ronde bolletjes zijn lippenbalsem. )

Omdat ik er zeker vergeet als ik alle sponsors wil opsommen, doe ik dit hier niet. Ik probeer om binnenkort een korte opsomming te maken van alle goodies, zodat alle sponsors toch de aandacht krijgen die ze verdienen. Maar dat is voor een volgende keer. 

Ik kijk alvast uit naar een volgende blogameetup!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten