woensdag 17 oktober 2012

Laptophoes

Wat doe je als je laptophoes kapot is? Een nieuwe kopen of toch maar zelf eentje in elkaar steken? De tweede optie is goedkoper en leuker. Dus ja, snel beslist :)

Stap 1: Hoe begin ik eraan? 
Ik zocht en zocht op het internet tot ik een simpele methode vond die een leuke hoes op zou leveren. Op deze site vind je wat ik besliste te maken. Dan nog de maten van de laptop nemen, en het patroon aanpassen naar mijn eigen laptop.

Stap 2: De stof


Binnenstof: simpele grijze kussensloop dat ik eerst opende en zo een stuk stof bekwam.
Voering: lap, daar begint de miserie. Ik had geen vlieseline, maar wil natuurlijk wel voldoende bescherming. Even inventief zijn, dan maar: Een dikke onderkussensloop (zo iets dat vocht en dergelijke moet opnemen, lekker dik en zacht), en nog een handdoek voor extra zachtheid.
Buitenstof: Vrolijk stofje. Oorspronkelijk ging ik een 'space'stofje nemen, maar net voor ik begon te knippen, toch nog veranderd naar een ander stofje.

Stap 3: Knippen en naaien


Eerst knipte ik 5 stukjes uit: de binnenstof, de buitenstof, 2 keer de onderkussensloopstof (dat woord lijkt me niet echt juist, maar klinkt wel leuk) en de handdoek. 
De binnenvoering naaide ik niet eerst vast aan de buitenstof. Maar ik legde enerzijds grijze stof, onderkussensloopstof en handdoek opeen en anderzijds de kleurrijke stof en de onderkussensloopstof. Ondanks het feit dat ik ze niet aaneen naaide, volgde ik de rest van het patroon en deed ik alsof de verschillende stofjes al aaneen hingen. Als ik dus de binnenstof moest plooien, plooide ik deze samen met de 2 andere stofjes. 
Het spijt me dat ik geen foto's heb genomen ter verduidelijking :(

Stap 4: Paniek
De laatste naad, nog enkel de flap afwerken, en alles zou klaar zijn. 

 

En ziedaar, de haat van elke naaister: de naald slaat scheef. Gedaan met naaien tot de naald vervangen is, maar de vijs zit te vast om zelf los te draaien. Er zit dus niets anders op dan te wachten op hulp om de naald te kunnen vervangen en de hoes af te kunnen werken :(

Stap 5: Wachten
De hoes is nog steeds niet af, maar ik heb er toch al een foto van als de laptop er in zit, zodat jullie toch een idee hebben :)

1. Met de flap open. Hier zie je ook dat ik er nog geen velcro ingenaaid heb, want ik wil er graag leuke knopen op naaien om hem toe te houden.
 

2. Met de flap toe. Je ziet de kopspeldjes nog zitten die het keergat dicht moeten houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten